Studenti FSB-a prvaci, a studentice FKIT-a prvakinje nogometa 3v3

U subotu i nedjelju, 17. i 18. lipnja, na igralištu Studentskog doma Stjepan Radić održano je natjecanje u nogometu 3x3.

 

Studentice

U konkurenciji studentica sudjelovale su 3 ekipe. Natjecanje se odvijalo kroz ligaški sustav, gdje su se sve ekipe međusobno susrele.

Ekipa Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije odnijela je pobjedu nad ekipom Fakulteta prometnih znanosti, a isto su napravile i nogometašice Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Slijedio je uzbudljiv i dinamičan dvoboj za prvo mjesto u kojem su se susrele ekipe FKIT-a i FER-a.

Rastrčane nogometašice FKIT-a nadigrale su momčad FER-a te zasluženo slavile rezultatom 4:1. Na kraju, pehar prvakinja odlazi u vitrine FKIT-a, srebro je pripalo studentima s FER-a, a broncom se okitila ekipa FPZ-a.

Titulu najbolje igračice turnira odnijela je Gabrijela Radić iz prvoplasirane ekipe FKIT-a.
 

Studenti

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u konkurenciji studenata koja se sastojala od ukupno 12 momčadi podijeljenih u 4 grupe po 3. Nakon završetka grupne faze odigrali su se četvrtfinalni susreti u kojima su nastupile prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz svake skupine.

Prava poslastica viđena je u prvom polufinalnom susretu gdje su se sastali Prehrambeno-biotehnološki fakultet i Grafički fakultet. Unatoč teškim uvjetima nametnuo se visoki ritam igre, a spretniji su na koncu bili igrači PBF-a koji su se pobjedom rezultatom 3:2 plasirali u finale.

Atraktivan nogomet igrao se i u sklopu drugog polufinalnog susreta između Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Agronomskog fakulteta. Obje momčadi dale su zadnje atome snage, a uvjerljiviji su bili nogometaši FSB-a koji su finale izborili rezultatom 5:2. 

U susretu za treće mjesto sastali su se GRF i AGR. Agronomski fakultet dobru igru tijekom cijelog turnira okrunio je brončanom medaljom pobijedivši ekipu GRF-a rezultatom 2:5.

U finalnoj utakmici snage su odmjerile ekipe PBF-a i FSB-a. Fakultet strojarstva i brodogradnje potvrdio je svoju dominaciju kroz cijeli turnir i uvjerljivom pobjedom rezultatom 0:4 osvojio naslov prvaka.

Najboljim igračem turnira proglašen je Marko Matuško iz ekipe FSB-a. 

Ukupan poredak (studenti):

Poredak

Ekipa

1.

Fakultet strojarstva i brodogradnje

2.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

3.

Agronomski fakultet

4.

Grafički fakultet 1

5.

Fakultet prometnih znanosti 1

6.

Fakultet prometnih znanosti 2

7.

Arhitektonski fakultet

8.

Geodetski fakultet

9.

Filozofski fakultet

10.

Arhitektonski fakultet 2

11.

Grafički fakultet 2

12.

Kineziološki fakultet

 

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u nogometu 3v3.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave