EUSA table tennis 2023 - srebro i dvije bronce za Sveučilište u Zagrebu

Završeno je Europsko sveučilišno prvenstvo stolnom tenisu, koje se održalo u Češkoj. Olomouc je bilo središte najboljih stolnitenisačica i stolnotenisača, a stigle su i prve medalje u Hrvatsku!

Studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu ostavili su odličan dojam te su osvojili čak tri medalje.

U ekipnoj konkurenciji studenata, Sveučilište u Zagrebu osvojilo je treće mjesto, dok je u konkurenciji studentica osvojeno drugo mjesto. Još jednu medalju pridodao je Ivor Ban u pojedinačnoj konkurenciji. U napetom susretu u borbi za finale izgubio je Ban rezultatom 3:2 (11:9 odlučujući peti set) protiv Jana Zandeckog, koji je kasnije uvjerljivo slavio u finalu s 3:0 te su prosutni imali priliku vidjeti pravo, uzbudljivo finale prije finala.

Blizu medalje u pojedinačnom natjecanju bili su i Aleks Krstevski te Andrea Pavlović, koji su poraženi u četvrtfinalu. U parovima jako je malo nedostajalo i kombinacijama Ban/Zovko te Krstevski/Znika, koji su natjecanje također završili u četvrtfinalu.

S tri osvojene medalje i tri koje su umalo osvojene, Sveučilište u Zagrebu ponovno je pokazalo vrhunsko stolnotenisko umijeće te ponovilo odličan rezultat iz 2019. u Camerinu, kada su također osvojene tri medalje. 

Za reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu u konkurenciji studenata nastupili su Lovro Zovko, Petar Znika, Ivor Ban i Aleks Krstevski, dok su u konkurenciji studentica nastupile Marta Vukelić, Sara Sušac, Karla Franović i Andrea Pavlović, a sve pod vodstvom Ivane Tubikanec.

Rekla nam je Marta Vukelić:

Kao i prošle godine, još jedno predivno iskustvo puno pobjeda i poraza, dobrih ljudi i velike podrške koju smo si pružali međusobno! Glavni cilj samog odlaska na Europsko sveučilišno prvenstvo bio je uzeti medalju, što smo uspjeli čak i utrostučiti te smo s time presretni. Uz vrlo jaku konkurenciju, uspjeli smo ostvariti ekipno srebro kod cura te ekipnu i pojedinačnu broncu kod muških, zbog čega smo iznimno ponosni. Ovaj uspjeh pamtit ćemo zauvijek, a nadamo se i odlasku na iduće europske igre u Debrecen gdje lovimo zlato!

📱 Pogledaj sve rezultate s natjecanja.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave