EUSA volleyball 2023 - brončane odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu

Završeno je Europsko sveučilišno prvenstvo u odbojci, koje se održalo u Portugalu. Braga je okupila najbolje studentice i studente odbojkaše.

U devet nezaboravnih dana, studentice Sveučilišta u Zagrebu ostavile su vrhunski dojam te ponovile prošlogodišnji uspjeh iz Poljske, osvojivši treće mjesto. Studentice su upisale pet pobjeda i jedan poraz u polufinalnom susretu protiv University of Bologna, koje je kasnije uvjerljivo slavilo u finalu. Bio je to pravi susret titana, finale prije finala, u kojem su naše studentice imale nekoliko prilika, ali ipak je nedostajalo koncentracije za napad na zlato.

Osim vrhunskih ekipnih rezultata, Leonarda Grabić ponijela je titulu MVP-a, najbolje igračice turnira.

Za reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu u konkurenciji studentica nastupile su Ana Barišić, Ana Matuško, Leonarda Grabić, Doris Barić, Manuela Pavlaković, Ema Čuček, Mateja Tomić, Rita Bogati Pantelić, Magdalena Šilić, Andrea Koraca, Sandra Dramac, Petra Galić, Sara Šaravanja i Tea Matusina, dok su stručni s tožer činile Svetlana Božić Fuštar i Iva Padovan.

Rekla nam je Magdalena Šilić:

Iza nas je još jedno veliko natjecanje koje je završilo sa istim uspjehom kao u Poljskoj prije godinu dana, kada smo po prvi put osvojile broncu. Nakon što su se dojmovi slegli, mogu samo čestitati svojim suigračicama na uloženom trudu na svakom treningu i u svakom poenu kojeg nije bilo nimalo lako osvojiti, budući da je bila puno jača konkurencija na ovogodišnjem europskom. Hvala i našoj trenerici i profesorici koje nisu imale lak zadatak što se tiče uigravanja širokog sastava studentica iz različitih klubova i pripremanja taktike prije svake utakmice u gdje smo imale priliku iskusiti kako je igrati na nekom većem nivou od onog u Hrvatskoj. Nažalost, taj jedini poraz protiv dugogodišnjih osvajačica, studentica iz Bolonje, bio je presudan da se opet borimo za broncu. Svakako mislim da je taj poraz svima dao još veću motivaciju i iskustvo za daljnja velika natjecanja kojima se sve veselimo. Zahvalila bih se i svima iz Saveza koji su nam omogućili putovanje u daleku Bragu, posebno studentima sa Sveučilišta u Osijeku koji su nas bodrili na svakoj utakmici, pa i onda kada nam je bilo najteže.

Osim odličnih uspjeha naših odbojkašica, sutkinja Anja Toplek iz zagrebačke delegacije je dobila nagradu za suđenje muškog finala prvenstva.

📱 Pogledaj sve rezultate natjecanja.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s Europskog sveučilišnog prvenstva u odbojci.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave