EUSA futsal 2023 - šesto i osmo mjesto za reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu

Završeno je Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu, koje se održalo u Splitu. Hrvatska je, uz COMBAT prvenstvo, okupila i najbolje studentice i studente u futsalu.

U deset nezaboravnih dana, studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu nastojali su osvojiti odličja, ali nažalost, ograničeni brojnim ozljedama i izostancima, put prema tituli završio je u četvrtfinalu. Studenti su nakon vrhunskog izdanja u skupini, svoju nadu u obranu naslova prvaka Europe završili porazom 4:3 protiv Veleučilišta Edward Bernays, koje je na kraju osvojilo srebro, dok su studentice poražene rezultatom 1:0. U konačniici, studentice su zauzele šesto mjesto, dok su studenti zazueli osmo mjesto. Nikola Gudasić, student Veleučilišta Edward Bernays odabran je u najbolju petorku turnira.

Za reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu u konkurenciji studentica nastupile su Gabrijela Gaiser, Buga Slavica, Iva Bačić, Ivona Pejić, Maja Lena Bičanić, Nika Petarić, Marija Žagar, Lea Beličev, Petra Bračević, Antonija Vranić, Tea Valenta, Mara Stančić, Ana Kederov i Petra Šola, dok su stručni stožer činili Jakov Ungarov i Natalija Hubak.

U konkurenciji studenata nastupili su Ivan Penava, Lovro Cigler, Branko Artić, Jure Jakovljević, Dario Josipović, Toni Vučković, Bruno Kovačić, Toni Đidara, Borna Kušlan, Adrijan Repušić, Hrvoje Žuvela, Natko Kvakan i Matija Tolić, dok je izbornik bio Alen Jukić.

Rekla je Ivona Pejić:

Ostavili smo veliku količinu znoja u Zagrebu na pripremama kako bi došli i više nego spremni za temperature koje su nas dočekale u Splitu. Nakon Poljske prošle godine kada smo zauzeli peto mjesto, ove godine smo dosli s ciljem da ponovimo Tursku i s ovom kvalitetom igračica uzmemo medalju. Nažalost, u četvrtfinalu nas je zaustavila ekipa iz Norveške s minimalnom pobjedom gdje se cijelu utakmicu činilo kao da smo se lopti zamjerile pa se inati i ne želi ući u gol. Na kraju uz tri pobjede i tri poraza zauzeli smo šesto mjesto i završili turnir s velikom količinom novostečenog iskustva. Ponosna sam kako su se suigračice koje nemaju iskustva na europskoj razini nosile s protivnicama i ne sumnjam da će u budućnosti uspjeti uzeti medalju nastave li raditi kako su radile za ovo prvenstvo. Ovim putem se zahvaljujem svima koji su nam omogućili da imamo dvorane za treninge; zahvaljujem se stručnom stožeru i svim svojim suigračicama (futsal ženama) koje su uveličale ove europske igre i bez kojih one ne bi bile iste. Naravno, pohvala i svima u organizaciji jer su igre bile besprijekorno organizirane.

📱 Pogledaj sve rezultate natjecanja.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave