Sveučilište u Zagrebu na tronu Europe

Nakon završene ljetne EUSA sezone, Sveučilište u Zagrebu ponovno je svoje mjesto pronašlo na samom vrhu. S osvojenih 29 medalja ponovljen je fantastičan uspjeh studentica i studenata Sveučilišta u Zagrebu. Nastupili su redom natjecanjima u nogometu, futsalu, košarci 3x3, odbojci, stolnom tenisu, veslanju i rukometu na pijesku. Također su bili aktivni i na COMBAT prvenstvu, gdje smo kao domaćini ugostili najbolje sportašice i sportaše iz juda, karatea, kickboxinga i taekwondoa. Od 29 medalja, njih 12 je pristiglo u konkurenciji studentica, dok je njih 17 pristiglo u konkurenciji studenata. Dio od njih u pojedinačnoj konkurenciji, a dio u ekipnoj. Upravo je zbog toga postignuće još značajnije i ukazuje na svestranost studentskog sporta u Gradu Zagrebu. Drugo mjesto s osvojenih 16 medalja zauzelo je Gazi University iz Turske, dok je na trećem mjestu University of Nottingham iz Velike Britanije.

Svojim rezultatom, Sveučilište u Zagrebu je dalo svoj doprinos u postignuću i nacionalnog uspjeha. Republika Hrvatska se smjestila u top 5 država po uspjehu. S osvojenih 39 medalja osigurano je peto mjesto, dok su se u prva četiri mjesta smjestile Ukrajina, Mađarska, Turska i Francuska. Medalje za Hrvatsku osvojili su još Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru i Veleučilište Edward Bernays.

Svoj uspjeh UniSport team duguje svim partnerima koji su omogućili ove rezultate, kroz podršku cijelu godinu. Posebna zahvala stoga ide Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu, Studentskom centru u Zagrebu, Sportskom savezu Grada Zagreba, Hrvatskom akademskom sportskom savezu i Ministarstvu turizma i sporta. Hvala i svim partnerima koji su pridonijeli uspješnoj organizaciji Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima - COMBAT Zagreb 2023. Hvala Jani, Pride-u i ZET-u na uspješnoj suradnji i promociji akademskog sporta bez koje bi organizacija Combata bila teško zamisliva te hvala i četiri nacionalna borilačka saveza, koji su dali svoj izniman doprinos u organizaciji; Hrvatski judo savez, Hrvatski karate savez, Hrvatski kickboxing savez i Hrvatski taekwondo savez.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave