Predsjednik Milanović primio najuspješnije studente sportaše Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu najaktivnije je sveučilište u Europi. Potvrdila je to ove godine i EUSA dodijelivši mu još jednu laskavu titulu. Da ne bi sve stalo samo na tome, pobrinuli su se naši sportaši koje je, ovog utorka, 21. studenog, na Pantovčaku primio predsjednik Republike, Zoran Milanović.

Predsjednik Milanović je, upravo zbog izazovnih uvjeta s kojima se susreću, iskazao svoje duboko poštovanje prema studentima:

"Ovo što vi radite je lijepo, afirmativno za Hrvatsku, za hrvatsko sveučilište u cjelini i ja vas u tome podržavam. Ja ovdje viđam i primam puno ljudi, svatko je ovdje s nekakvim razlogom i uvijek gledam koliko je truda, odricanja, samoprijegora, rizika i neizvjesnost uloženo u nečiji životni put i u nečije rezultate, to nije svugdje isto."

O sportskoj vidljivosti Sveučilišta u Zagrebu očitovao se i Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza i podpredsjednik Europske sveučilišne organizacije, koji se fokusirao na organizacijski aspekt velikih natjecanja, specifično na uspješnu provedbu Europskog sveučilišnog combat prvenstva, koje je, ovoga ljeta, ugostila upravo hrvatska metropola.

Dodajmo i da je prorektorica Sveučilišta, Jasenka Ostojić, izjavila kako je ponosna na zagrebačke sportaše, upravo zbog činjenice da su, van granica Lijepe Naše, osim vlastitog sveučilišta, uspješno predstavili i Republiku Hrvatsku, gradeći tako kontinuitet sveučilišnog sporta koji je, u tom kontekstu, naš najbolji promotor i ambasador. Usto, naglasila je kako sva hrvatska sveučilišta dijele zajedničke ciljeve u podršci sportskoj mladosti i talentima za čiji su razvoj odgovorni.

Osim spomenutih uzvanika, svečanosti su prisustvovali i Ivan Pakozdi, prodekan Veleučilišta „Edward Bernays“, predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza, Splitskog sveučilišnog saveza, kao i Studentskog zbora u Zagrebu. Posebna se pozornost pridala natjecateljima, njihovim trenerima i osvajačima medalja, koje je, uz predsjednika Milanovića, velikodušno dočekao i povjerenik za sport, Željko Jovanović. Pridružili su im se i voditelj Ureda za sport, Davor Pavlović, prof., te voditelj Ureda za zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje, Mate Vukšić.

Podsjetimo, s ukupno 39 osvojenih medalja na europskim natjecanjima, čak je 29 pripalo Sveučilištu u Zagrebu, stoga s nestrpljenjem očekujemo nadolazeće uspjehe naših studenata!

 

🔗 Članak Ureda Predsjednika Republike Hrvatske

📸 Pogledaj službene fotografije Ureda Predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju UniSport HR-a
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave