Zagreb Advent Run: Rekordnih 4300 trkača iz cijelog svijeta ujedinjeno za studente sportaše

Osmo izdanje najveće europske adventske utrke Zagreb Advent Run 10. prosinca okupilo je više od 4300 trkača iz više od 30 različitih zemalja. Među njima su trčali i predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza te gotovo 500 studenata predvođeni prvom stipendisticom Zaklade UniSport Srce, Josipom Bebek.

Na radost svih navijača, turista i slučajnih prolaznika, veseli i kostimirani trkači različite dobi startali su točno u podne ispred hotela Hilton Garden Inn te su svoju energiju širili kroz centar blagdanski ukrašenog Zagreba. I ove godine utrka je imala humanitarni karakter te je podržan rad Zaklade UniSport Srce koju je osnovao Hrvatski akademski sportski savez s ciljem poticanja razvoja studenata sportaša u Republici Hrvatskoj. Utrka je već dobro poznati sinonim za zajedništvo te, poput nas, ističe važnost tjelesne aktivnosti i podržava zdrav način života, njegujući sportski duh među sudionicima posebice mladima.

„Ponosni smo i izrazito zadovoljni rekordnim odazivom od 4340 trkača koji bili dio najveselije i najbrojnije kostimirane adventske utrke u ovom dijelu Europe. Zahvalni smo svakom trkaču koji je sudjelovao u utrci i na taj način podržao njen plemeniti cilj. Osmi put zaredom, Zagreb Advent Run uspio je povezati ljude velikog srca, podsjećajući nas u ovo blagdansko vrijeme na radost nesebičnog pomaganja drugima.“

-izjavio je Mario Petrović, predsjednik MPR Grupe.

Važnost ovakvog projekta prepoznali su i poznati hrvatski sportaši Damjan Rudež, Maja Drobnjaković, Đurđica Orepić, Nikica Ljubek, Marko Kos, Drago Pezić, kao i brojne tvrtke, organizacije i fakulteti čiji su članovi nastupili u velikom broju. Svaki trkač je po završetku utrke dobio zasluženu medalju, a posebno su nagrađene najuspješnije trkačice i trkači, kao i najmlađi i najstariji sudionik.

„Zahvaljujem svim sudionicima ovogodišnjeg Zagreb Advent Runa na podršci našem cilju ulaganja u budućnost studenata sportaša. Ova suradnja s Hrvatskim akademskim sportskim savezom donosi nam priliku da zajedno gradimo most između sporta, zdravlja i akademske izvrsnosti. Uz podršku trkača i sponzora, Zaklada UniSport Srce nastavit će s dodjelom stipendija, podrškom projektima te poticanjem inovacija koje će oblikovati motivirajući put mladih sportaša. Još jedno veliko hvala svakom pojedincu na neprocjenjivom doprinosu.“

-istaknuo je Goran Šprem, upravitelj Zaklade UniSport Srce i istaknuti profesionalni sportaš s bogatom rukometnom karijerom.

Dosadašnja izdanja Zagreb Advent Runa bilježe impresivan broj od gotovo 20.000 sudionika iz više od 45 zemalja. Upravo ta globalna podrška ne samo da jača zajedništvo i sportski duh cijelog događanja, već je i omogućila prikupljanje značajnih donacija, premašujući iznos od 50.000,00 eura, što jasno svjedoči o podršci i strasti zajednice koja dijeli viziju i ciljeve ove jedinstvene utrke.

„S ponosom dijelim radost još jednog uspješnog izdanja utrke i ističem svakog trkača i volontera koji je svojom voljom i entuzijazmom obogatio ovu manifestaciju i omogućio nam da ujedinimo ljude u sportskom duhu te ostvarimo značajan doprinos podršci mladim talentima. Ova utrka je sjajan primjer kako sportski događaji mogu imati dublji društveni utjecaj pa se samim time radujemo i izdanjima koja nas čekaju, a s pripremama za iduću godinu smo već započeli.“

-zaključio je Berislav Sokač, jedan od osnivača tvrtke Run Croatia.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s Zagreb Advent Runa.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave