Odigrano prvo kolo futsal lige

Ovog je vikenda službeno započela ovogodišnja UniSport Zagreb sezona. U dvorani Kineziološkog fakulteta održano je prvo kolo futsal lige.

Studenti

Na teren je izašlo čak 28 muških ekipa. U skupini A Hrvatsko vojno učilište slavilo je protiv Veleučilišta VERN, dok je duel Filozofskog i Agronomskog fakulteta, s nešto sigurnijom prednošću, otišao na stranu potonjeg. Utakmica između Fakulteta organizacije i informatike te Geodetskog fakulteta u konačnici nije iznjedrila pobjednika.

Dvoboji skupine B bili su, u svakom smislu, ipak ponešto napetiji. Pravni fakultet imao je lak zadatak protiv kolega s Hrvatskih studija, a jednako su uvjerljive bile pobjede i ekipa Građevinskog i Arhitektonskogkoji su snage odmjerili s futsalerima Veterinarskog i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta.

Kontroverzna je pak bila prva utakmica skupine, okončana fizičkim obračunom dvojice igrača Prirodoslovno-matematičkog i Medicinskog fakulteta. Po dodjeli izravnih crvenih kartona Luki Županu (PMF) i Niki Jukiću (MEF), emocije su se smirile, pa je dvoboj na kraju ipak mirno priveden kraju.

Usljedila je skupina C. Zasigurno najdominantnija ekipa ovoga vikenda bila je ekipa Fakulteta prometnih znanosti koja je, s doista impresivnim rezultatom, pobijedila Grafički fakultet, dok je Kineziološki fakultet, po uzoru na Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u dvoboju sa Stomatološkim fakultetom, pobijedio tim Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta s dva gola razlike.

U večernjem dijelu programa igrale su se utakmice skupine D, a prvu je, rutinskom pobjedom protiv Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, otvorio aktualni europski viceprvak, Veleučilište Edward Bernays. Na kraju dana razloga za slavlje imale su i momčadi Fakulteta političkih znanosti, Zdravstvenog veleučilišta i Ekonomskog fakulteta, dok će Tehničko veleučilište Zagreb, Rochester Institute of Technology i Hrvatsko katoličko sveučilište, svoju sreću potražiti u nekom od nadolazećih kola.

 Nakon finaliziranih utakmica, tablica izgleda ovako:

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s 1. kola UniSport ZG Futsal lige za studente.

 

Studentice

Osim studenata, ovog su vikenda u futsal ligu otrčale i djevojke, pa smo tako na terenima Kineziološkog fakulteta u subotu gledali 12 ženskih ekipa.

U ženskoj su konkurenciji skupine A studentice Kineziološkog fakulteta i Zdravstvenog veleučilišta porazile kolegice s Grafičkog i Agronomskog fakulteta.

Podjednako su uspješne bile i igračice Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Fakulteta organizacije i informatike, koje su, u skupini B, suparnice s Veterinarskog i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta ostavile kratkih rukava.

U skupini C, futsalerke Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Medicinskog fakulteta ovoga puta bile su uspješnije od ekipa s Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Fakulteta političkih znanosti.

Po završetku prvog kola, tablica izgleda ovako:

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s 1. kola UniSport ZG Futsal lige za studentice.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave