Odigrano prvo kolo odbojkaške lige

Ove je nedjelje, u prostorima Kineziološkog fakulteta, odigrano prvo ovosezonsko kolo UniSport ZG odbojkaške lige za studentice i studente. 

Studenti

Natjecanje je okupilo 16 muških ekipa.

U prvoj utakmici skupine A za studente, Prirodoslovno-matematički je fakultet u dva seta svladao Kineziološki fakultet. Druga je utakmica donijela dvoboj Grafičkog i Ekonomskog fakulteta, koji je, također u dva seta, okončan pobjedom potonjeg.

U nastavku skupine, Tehničko veleučilište Zagreb porazilo je Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, dok je, usprkos snažnom otporu u drugom setu, Fakultet organizacije i informatike, u ogledu s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom, u konačnici izvukao deblji kraj.

Ogledi skupine B također su zaključeni u dva seta. Fakultet elektrotehnike i računarstva izborio je pobjedu protiv Veterinarskog fakulteta, a slična je sudbina zadesila i Medicinski fakultet koji je sa sigurnih 25:19 u oba seta pobijedio Hrvatsko katoličko sveučilište.

Posebno valja pohvaliti odbojkaše Građevinskog fakulteta koji su najnadmoćnijom pobjedom ovog kola porazili Arhitektonski fakultet, a daleko od toga nisu bili ni studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, koji su, gotovo jednako dominantno, slavili protiv Fakulteta prometnih znanosti.

Po završetku prvog kola, tablica izgleda ovako:

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s 1. kola UniSport ZG Odbojkaške lige za studente.

 

Studentice

Ove nedjelje su u prvom kolu zaigrale i 24 ženske ekipe, unutar četiri skupine.

Studentice Fakulteta hrvatskih studija u skupini A nisu imale većih problema u dvoboju s kolegicama s Fakulteta prometnih znanosti, a igračice s Veterinarskog fakulteta su sa sigurnih 2:0 pobijedile odbojkašice Građevinskog fakulteta. Dvoboj Tehničkog veleučilišta Zagreb s 25:19 protiv ekipe Medicinskog fakulteta u oba je seta okončan rezultatom 25:19 u korist TVZ-a.

U skupini B odbojkašice Fakulteta elektrotehnike i računarstva nisu imale znatnijih problema pri svladavanju ekipe Fakulteta organizacije i informatike, a slična je situacija išla u korist i Hrvatskom katoličkom sveučilištu protiv Agronomskog fakulteta. Grafički se fakultet, u tri duga seta, poprilično pomučio na putu  do konačne pobjede protiv Stomatološkog fakulteta.

Ogledi skupine C započeli su tijesnom borbom studentica Fakulteta strojarstva i brodogradnje koje su u tri seta nakon napete utakmice bile bolje od kolegica s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Igračice s fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije porazile su Arhitektonski fakultet, dok je najdominantnija ekipa ovog kola nedvojbeno ona Filozofskog fakulteta, koja je kolegicama s Fakulteta političkih znanosti prepustila samo 12 poena u cijelom meču. 

U skupini D Ekonomski je fakultet s lakoćom zabilježio dva boda protiv VERN-a, a odbojkašice s Pravnog fakulteta su, unatoč tijesnom drugom setu, isto napravile protiv ekipe Zdravstvenog veleučilišta. Shodno očekivanju,  Kineziološki fakultet bio je bolji od izabranica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, čime je i okončano prvo kolo UniSport Zagreb odbojkaške lige. 

Po završetku kola, tablica izgleda ovako:

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s 1. kola UniSport ZG Odbojkaške lige za studentice.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave