Završena esport liga

Finala Unisport Zagreb Esport lige odigrala se su 3. i 4. veljače u Hall of Game gaming areni unutar Z Centra. Pratili smo najbolje od najboljih u Rocket League, Counter-Strike 2, Valorant i League of Legends.

Rocket League

Subota je započela Rocket Leagueom gdje je FER u napetom susretu i nakon dugog produžetka izbacio TVZ u donji dio bracketa, TVZ uvjerljivo s 3:0 tada izbacuje ALG s natjecanja te odlazi u veliko finale na ponovni susret protiv FER-a. Ovog puta FER opravdava naziv favorita te odnosi zlatnu medalju, srebro ostaje TVZ-u dok ALG odnosi broncu.

 

CS2

Sljedeći na redu je CS2, bitka između Unisport titana ove godine, FOI i TVZ, koji su se pronašli u međusobnom ogledu unutar 3 od 6 finala esporta ove godine, zauzeli su svoja mjesta na HOG LAN pozornici i započeli bitku. FOI uzima svoj pick Anubis te odlazi u vodstvo od 1:0. TVZ se budi na Mirageu i s nekoliko odličnih clutch situacija odnosu pobjedu i vraća ukupni rezultat na 1:1. Inspirirani pobjedom, TVZ podiže tempo igre na viši nivo te FOI uz neke nevjerojatno pokušaje i borbu ne uspijeva parirati na tom nivou te gubi sljedeće dvije mape (Ancient i Inferno). TVZ doma odnosi zasluženo zlato dok je FOI-u pripala srebrna medalja.

 

Valorant

Nedelja je započela Valorantom, FOI i TVZ cijelu godinu kroz različite Valorant turnire uvijek pruže nevjerojatan meč, a ni ovaj nije bio ništa manje napet. FOI uzima Icebox (13:11), TVZ u back to back overtime mečevi, uzima Sunset (14:12) i Bind (14:12). FOI ‘kuha’ s pet duelist postavom te iznenađuje svih i odnosi pobjedu Breeze (13:9). Decider mapa Split, tribine unutar Arene prepune navijača, a još više njih prati online. Uzima se runda za rundom sve do rezultata od (12:12). Produžetci počinju, TVZ ipak hladniji, smireniji i fokusiraniji, nadjačava FOI te osvaja zasluženo zlato.

 

League of Legends

Zadnja Esport disciplina ove godine, League of Legends, na pozornici opet FOI i TVZ. TVZ ipak mali favorit prije početka mečeva, a pokazuje i zašto te odnosi pobjedu prvi meč. FOI uvodi zamjene te postavlja ukupni rezultat na 1:1. TVZ opet uvjerljivo uzima 3. meč i vraća ukupni rezultat u svoju korist. FOI pod pritiskom igra bolje nego ikad, i nakon što je izgubio sve towere i imao TVZ Jaxa na svom Nexusu, nekako se brani, nevjerojatno osvaja meč i vodi nas u decider. Peti meč ne razočarava, do samog kraja napeto, FOI ipak koristi nešto bolji draft i odnosi pobjedu te još jedno Zlato na FOI, TVZ će imati priliku za revanš na SET-u.

Ovime završava ovogodišnja Unisport Zagreb Esport liga, najgledanija i vjerojatno najnapetija sezona do sad, zahvale svima koji su bili dio nje, a mi se vidimo ponovno dogodine.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s eSport završnica.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave