Studenti EFZG-a prvaci, a studentice KIF-a prvakinje odbojkaške lige 2023./2024.

U nedjelju, 11. veljače, u sportskoj dvorani Kineziološkog fakulteta, odigrani su posljednji ovosezonski susreti odbojkaške lige.

Studentice

Tek je jedna od četiri najbolje ekipe u konkurenciji studentica „nova“ u odnosu na lanjsku sezonu, što samo potvrđuje da su odigrani iznimno napeti susreti.

Utakmica za medalju brončanog sjaja donijela sraz Prehrambeno-biotehnološkog i Famaceutsko-biokemijskog fakulteta (25:12, 28:26). Obje ekipe ušle su borbeno u susret, no unatoč tome, prvi je set uvjerljivo završio u rukama FBF-ovki. U drugom dijelu studentice FKIT-a odlučile su pokazati zube i dokazati da nisu slučajno u završnici, međutim, na korak do osvajanja seta, prošlogodišnje brončane iskoristile su trenutak dekoncentracije protivnica i obranile titulu. Dionica je završila s 28:26, a FBF se tako, drugu godinu zaredom, domogao bronce.

Ovogodišnju žensku konkurenciju lige valjalo je okončati već pomalo, „očekivanim“ finalom između gostujućeg tima Veleučilišta Edward Bernays i domaćeg sastava, ekipe Kineziološkog fakulteta. 

U derbiju svih derbija Kineziološki fakultet bez izgubljenog seta (25:18, 25:8, 25:19) i uz neviđenu, ali i pomalo neočekivanu dominaciju s obzirom na protivnice s druge strane mreže, s lakoćom osvaja ovo finale dokazavši tako kolegicama s Bernaysa da ponovna titula ne dolazi zdravo za gotovo.

Nošena Leonardom Grabić, srebrna ekipa nije mogla parirati zlatnoj, koja je, predvođena Anom Ištuk, najboljom igračicom lige, zasluženo trijumfirala.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju završnice UniSport ZG Odbojkaške lige za studentice.

 

Studenti

Konkurencija studenata također je donijela zanimljive utakmice i gledatelje počastila jednom lijepom sportskom nedjeljom.

U borbi za broncu pratili smo ogled studenata Tehničkog veleučilišta Zagreb i Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Prvi je set donio sjajnu odbojku i neizvjestan rezultat koji je na kraju "otišao" na stranu FER-ovaca (25:13). TVZ se potom probudio i dobro krenuo u drugi, koji je u konačnici i osvojio (25:23). Momentum igre u najvažnijim trenutcima ipak je bio na njihovoj strani i nazirao se potencijalni obrat. Nažalost po njih, slavlje nije potrajalo dugo. Nisu izdržali pritisak i FER je s lakoćom zavladao posljednjim setom te glatko, s uvjerljivih 15:6, došao do novog odličja.

Nešto više drame donijela je utakmica za zlato, što ni ne čudi, s obzirom na to da su obje ekipe imale velike apetite u ovom ogledu. Utakmica dostojna finala nakon četiri seta otišla je na stranu Ekonomskog fakulteta.

Osvajanjem triju dionica Ekonomisti se nisu previše mučili (25:15, 25:20, 25:18), no unatoč tome, treću je ipak odnio Prirodoslovno-matematički fakultet (25:22) koji je time pokazao da pripada u sam vrh zagrebačke odbojke. 

Na krilima Renea Mezaka, najboljeg igrača lige, EFZG u konačnici, nimalo neočekivano, potvrđuje ulogu favorita i zasluženo odnosi titulu.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju završnice UniSport ZG Odbojkaške lige za studente.

Ovime završava sezona odbojke, a sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica završnice odbojkaške lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave