Završeno i drugo kolo rukometne lige

U nedjelju, 09. ožujka, na Kineziološkom fakultetu održano je drugo kolo rukometne lige u konkurenciji studenata, koje je donijelo još jedan uzbudljiv niz susreta.

Studenti

U skupini A, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije je ostvario pobjedu nad Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom u vrlo napetoj utakmici obilježenoj s ukupno 9 isključenja. Ekipa Tehničkog veleučilišta, koja je odigrala svoju prvu utakmicu u natjecanju obzirom da skupina A broji pet ekipa, dominirala je protiv ekipe Medicinskog fakulteta i upisala uvjerljivu pobjedu. Skupina B donijela je nove napetosti na parketu. Nakon tjesnog poraza u prvom kolu, Fakultet prometnih znanosti uvjerljivo je svladao Zdravstveno veleučilište, a u drugoj utakmici skupine Prirodoslovno-matematički fakultet ostvario je pobjedu nad Fakultetom šumarstva i drvne tehnologije ostvarivši tako stopostotan učinak u dva odigrana kola.

U skupini C, Fakultet organizacije i informatike, u vrlo dinamičnom susretu upisao je prve bodove u natjecanju protiv Geodetskog fakulteta. Druga utakmica ove skupine bila je daleko manje neizvjesna, jer je Fakultet elektrotehnike i računarstva uvjerljivo slavio protiv Građevinskog fakulteta. U posljednjoj skupini, ekipa Fakulteta strojarstva i brodogradnje svladala je  Agronomsk fakultet, dok je susret između Ekonomskog fakulteta i Kineziološkog fakulteta bio prava drama na parketu. Slavila je ekipa Ekonomskog fakulteta, a do preokreta rezultata došlo je u posljednjim minutama susreta. Nakon dva kola, stopostotni učinak imaju Tehničko veleučilište i Pravni fakultet, iako su odigrali tek jednu utakmicu. U skupini B pobjede u oba kola upisao je Prirodoslovno-matematički fakultet, u skupini C Fakultet elektrotehnike i računarstva, a u skupini D Ekonomski fakultet. Najbolji strijelac nakon dva odigrana kola je Marko Kamba sa Zdravstvenog veleučilišta sa 14 postignutih pogodaka; 2 više od svojih pratitelja.

 

Studentice

U nedjelju, 10. ožujka, u prvom susretu drugog kola u konkurenciji studentica, Medicinski kultet uvjerljivo je slavio protiv Fakulteta strojarstva i brodogradnje koji će upis prvih bodova u natjecanju čekati u sljedećim kolima lige. U drugom susretu skupine B Građevinski fakultet nanio je drugi poraz ekipi Fakulteta organizacije i informatike dok se treća utakmica skupine B između ekipe Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i ekipe Pravnog fakulteta nije odigrala zbog nedolaska studentica s Pravnog fakulteta.

U skupini A neizvjesnu utakmicu odigrale su studentice Ekonomskog fakulteta i Kineziološkog fakulteta, a uspješnija je bila ekipa Kineziološkog fakulteta dok je u drugom susretu iste skupine Farmaceutsko-biokemijski fakultet bio uspješniji od Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

U posljednjem susretu skupine A, Prehrambeno-biotehnološki fakultet minimalnom je razlikom svladao ekipu Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta. Vrh skupine A predvode ekipe Kineziološkog fakulteta i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, a u skupini B sa stopostotnim učinkom su ekipe Građevinskog fakulteta, Medicinskog fakulteta te Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Martina Župančić trenutno je vodeća strijelkinja lige sa 10 pogodaka, jednim više od Valentine Perić sa Ekonomskog fakulteta te Nike Lokmić sa Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u rukometu.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave