Započelo prvo kolo košarkaške lige

Ove je nedjelje, u prostorima Ekonomskog fakulteta, odigrano prvo ovosezonsko kolo košarkaške lige za studentice i studente.

Studenti

U prvoj utakmici skupine A za studente, Kineziološki je fakultetuvjerljivo nadjačao Tehnološki institut Rochester. Druga je utakmica donijela dvoboj Pravnog fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti, koji je, također dominantno, okončan pobjedom potonjeg. U posljednjem grupnom okršaju Zdravstveno je veleučilište s 20 koševa razlike svladalo Grafički fakultet.

U skupini B košarkaši Stomatološkog fakulteta u prvom su ogledu bili bolji od Fakulteta hrvatskih studija, a igrači Veterinarskog fakulteta nisu imali nikakvih problema prilikom rutinske pobjede nad Fakultetom političkih znanosti. Posljednju je utakmicu skupine „odnio“ Geodetski fakultet, trijumfiravši protiv Filozofskog fakulteta.

Za prve bodove unutar skupine C pobrinuo se Fakultet strojarstva i brodogradnje koji je nadjačao Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta. Napet se dvoboj vodio u drugoj utakmici gdje je Farmaceutsko-biokemijski fakultet u tijesnoj bitki svladao Agronomski, dok je Građevinski fakultet s 10 poena razlike bio bolji od VERN-a.

Skupina D u konkurenciji studenata najprije je donijela ogled u kojem je Fakultet organizacije i informatike bio bolji od Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Fakultet elektrotehnike i računarstva nije imao većih problema protiv Tehničkog veleučilišta Zagreb, dok se Prirodoslovno-matematički fakultet uspio domoći pobjede nad Rudarsko-geološko-naftnim.

Po završetku kola, tablica izgleda ovako:

 

Studentice

Osim košarkaša, danas su na parket izašle i košarkašice:

U prvoj utakmici skupine A za studentice, ekipa Medicinskog fakulteta svladala je onu Grafičkog, dok se Učiteljski fakultet uspješno uspio oduprijeti Zdravstvenom veleučilištu. Ekipa Kineziološkog fakulteta, shodno očekivanjima, uzela je dva boda Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Uvjerljivim su pobjedama završeni i ogledi skupine B u kojima su Ekonomski i Veterinarski fakultet, sa sličnom koš-razlikom, trijumfirali nad svojim protivnicima – Prirodoslovno-matematičkim fakultetom i Fakultetom strojarstva i brodogradnje.

Po završetku kola, tablica izgleda ovako:

📸 Pogledaj fotogaleriju s natjecanja u košarci.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave