Odigrano četvrtfinale košarkaške lige

U nedjelju, 10. ožujka, odigrala se četvrtina finala u muškoj i ženskoj konkurenciji UnisportZG košarkaške lige.

Studenti

Nedjelju smo nastavili susretima muške konkurencije od kojih su se u prvom našli Ekonomski fakultet i Fakultet organizacije i informatike. Igralo se intenzivno i fizički od samog početka do kraja što potvrđuje i veća količina prekršaja na cijeloj utakmici. Mijenjala su se vodstva, ali Ekonomski fakultet je većinu susreta bio ispred rezultatski, a presudio je njihov nalet od 18-0 u trećoj četvrtinikada odlaze na prednost koju studenti Fakulteta organizacije i informatike više nisu mogli sustići. Na samom kraju semafor je pokazivao 64:54 u korist Ekonomskog fakulteta. Luka Cvitanović s 19 i kapetan Nik Viduka sa 16 poena najbolje su odigrali za Ekonomski fakultet, a s druge strane terena Luka Čevra s 13 i Lovre Štambuk s 11 su bili najbolji u redovima Fakulteta organizacije i informatike.

Dalje smo imali pobjedu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu nad Stomatološkim fakultetom u najzanimljivijoj utakmici dana. Pregršt dobrih poteza igrača, fizički zahtjevna igra, nebrojene promjene vodstva i napete i neizvjesne zadnje minute su dale ovoj utakmici titulu najzanimljivije. 54:54 je bio rezultat gotovo čitavu zadnju minutu, a 5 sekundi do kraja ekipa Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koristi time out za dogovor koji im donosi koš i vodstvo 56:54. Stomatološki fakultet istom taktikom odlazi na dogovor prije napada u zadnje 4 sekunde, ali nažalost ne uspijevaju poentirati i ostaju kratki za polufinale. Patrik Cindrić s 24 koša i Dino Blažević s 21 predvodili su otpor kod Stomatološkog fakulteta, a najbolji u zasluženom prolasku u polufinale bili su Bruno Ezgeta s 13 i Marko Prelec s 11.

Treću četvrtfinalnu utakmicu muške konkurencije gledali smo okršaj Medicinskog fakulteta i Građevinskog fakulteta. Studenti Medicinskog fakulteta pokazali su odmah od početka zašto su prošlogodišnji osvajači bronce otvarajući utakmicu s 13:0. Studenti Građevinskog fakulteta nakon te serije se nisu uspjeli vratiti u utakmicu unatoč brojnim pokušajima, već Medicinski fakultet mirno privodi utakmicu kraju dižući prednost kroz cijeli susret rezultatom 70:48. Franjo Lapić je učinkom od 29 poena na susretu i ostalim aspektima igre zaslužio hvalu najzaslužnijeg za ovu pobjedu Medicinskog fakulteta, a u suprotnim redovima istaknuo se Domagoj Horvat s 21 poenom.

Zadnja utakmica dana, a ujedno i zadnja četvrtfinalna je bila između studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva i studenata Kineziološkog fakulteta. Najočekivaniji susret dana nije razočarao. Vodstvo na samom početku uzimaju studenti Kineziologije, a do kraja prve četvrtine studenti Fakulteta Elektrotehnike i računarstva uspijevaju izjednačiti i otići na odmor s 24:24. Ostatak susreta studenti Kineziološkog fakulteta svim snagama pokušavaju hvatati vodstvo studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstvakoji svim snagama drže svoje protivnike u minusu. Na pola četvrte četvrtine na rezultatu je pisalo 65:64, ali Kineziološkom fakultetu ponestaje energije da naprave i zadnji korak u okretu rezultata, a Fakultet elektrotehnike i računarstva hvata zalet i do kraja radi seriju 23:7 za završni rezultat i pobjedu 88:71. Borna Dramalija nastavio je izvrsnim učincima nositi svoju ekipu do pobjede i polufinala s 28 poena, a kod poraženih najbolji otpor su pružili Fran Došen s 26 i Duje Damjanić s 21 poenom.

 

Studentice

Dan je započeo okršajem Učiteljskog fakulteta i Veterinarskog fakulteta. Utakmica je bila riješena od početka što dokazuje i druga četvrtina bez primljenog koša studentica Učiteljskog fakulteta. Očekivanu pobjedu od 87:21 favoritkinje ostvarile su na krilima izvrsnih Lare Hajpetar s 20 poena i kapetanice Lucije Sunjog sa 17 poena. Kod poraženih se istaknula Matea Bilić-Prcić s 14 od 21 ukupnih.

Nastavili smo s utakmicom između Ekonomskog i Kineziološkog fakulteta. Studentice Kineziološkog fakulteta su kontrolirale utakmicu od samog početka uz povremeni otpor Ekonomskog fakulteta, ali u trećoj četvrtini rade seriju iz koje se studentice EFZG ne mogu vratiti. Na kraju utakmice rezultat je pokazivao 28:55 Kod pobjednica najbolju utakmicu odigrala je Martina Breber sa 17 postignutih koševa.

Treća četvrtfinalna utakmica dana je bila između Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Medicinskog fakulteta kao repriza prošlogodišnjeg finala. Utakmica je krenula tvrdo bez puno koševa. Do rezultata 10:9 bilo je neizvjesno, ali onda studentice Fakulteta elektrotehnike i računarstva rade seriju 12:2 nakon čega su staloženo privele utakmicu do finalnog rezultata od 50:33 i ponovile trijumf. Među odličnima najbolja je bila Nika Mateković s postignutih 17 poena, a veliku ulogu odigrala je i Iva Ursić s 14 kod Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Kod poraženih najbolje su bile Dea Petrinčić (11) i Marta Hrastić (13).

Zadnju utakmicu dana za žensku konkurenciju su odigrale studentice Zdravstvenog veleučilišta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Na samom početku utakmice igralo se ''koš za koš'' do rezultata 8:7. Nakon toga studentice Prirodoslovno-matematičkog fakulteta hvataju zalet i serijom 0-13 stvaraju komotnu prednost. Utakmica je iza te serije zadržala isti ritam i oblik igre i tako se studentice Zdravstvenog veleučilišta nisu oduprle naletima protivnica koje na kraju upisuju pobjedu 30:66 i prolaz u polufinale. Marijeta Prkić s 20 poena predvodila je Prirodoslovno-matematički fakultet, a većinu otpora kod Zdravstvenog veleučilišta pružile su Ivona Leovac s 10 i Gabriela Grizelj s 9 poena.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u košarci.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica četvrtfinala košarkaške lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave