Studenti FER-a prvaci košarkaške lige 2023./2024.

Košarkaška sezona za konkurenciju studenata završila je u subotu, 23. ožujka, kada smo kroz dva napeta susreta saznali osvajače medalja.

Započeli smo dan okršajem za broncu između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Medicinskog fakulteta. Ljubitelji košarke su uživali u brojnim promjenama vodstva i neprestanoj napetosti. Obe ekipe su hvatale zalete kroz susret i ostavljale dojam neizvjesnosti do samog kraja koji je, uz broncu već drugu godinu zaredom, pripao studentima Medicinskog fakulteta rezultatom 60:66.

Nastavili smo, a i završili s finalnom utakmicom između Ekonomskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Svima već poznat finalni par koji se već treću godinu zaredom susreće u isto vrijeme na istom mjestu. Nažalost ili nasreću, kako kome, treći put je i isti ishod. Studenti Ekonomskog fakulteta su odlično ušli u igru uzimajući prvo vodstvo i čuvajući ga do kraja prve četvrtine. Ali, iskusni studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva nisu dali puno prostora suparnicima i do poluvremena oni prelaze u vodstvo i idu na poluvrijeme s prednošću 29:32.

Na predahu je prepuna dvorana imala priliku pogledati blizanke Bukal koje su priredile izvanrednu plesnu točku u čast svojim fakultetima finalistima. Oba se mogu pohvaliti da kod njih studira jedna od sestara.

Ulazak u 3. četvrtinu je bio u istom tempu i ritmu; oprezna i suzdržana igra u egalu. No, nakon manje od 3 minute studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva ubacuju u višu brzinu i odlaze na +10, pa do kraja utakmice i na +21. Rezultatom 49:70 studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva su oko vrata stavili zlatne, a studenti Ekonomskog fakulteta srebrne medalje.

Uz sve uspjehe odali smo i individualna priznanja najboljem igraču lige, a ujedno i najboljem igraču završnice, čudesnom Borni Dramaliji.

A najbolji strijelac lige je nepogrešivi Marin Matija Savin Belas.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s košarkaške lige.

Ovime završava sezona košarke za studente, a sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica završnice košarkaške lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave