Završena grupna faza natjecanja u nogometu

U četvrtak, 18. travnja, na Savici je završena faza natjecanja po skupinama u nogometu.

S obzirom da su utakmice od utorka zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prebačene za četvrtak, to je značilo da nas očekuju raspleti skupine B, C i D u istom danu.
U skupini B Ekonomski fakultet je priželjkivao pobjedu ili remi kojim bi osigurali prvo mjesto u skupini. Stomatološki fakultet je jedino visokom pobjedom teoretski mogao proći skupinu. No, s obzirom da ekipa nije prisustvovala utakmici, Ekonomski fakultet odnosi pobjedu od 0:3 te osvaja prvo mjesto u skupini dok je Fakultet prometnih znanosti drugoplasirani.

Sličan scenarij vidjeli smo u skupini C. Kineziološki fakultet se nadao pobjedi od tri razlike nad Fakultetom šumarstva i drvne tehnologije kako bi zasjeo na vrh skupine. S obzirom da Fakultet šumarstva i drvne tehnologije nije pristupio utakmici, ista je registrirana rezultatom 0:3 u korist KIF-a koji je prvak skupine C zbog bolje gol-razlike od Geodetskog fakulteta koji prolazi dalje kao drugoplasirani.

Skupina D je donijela susret Pravnog fakulteta koji je morao ići na pobjedu ukoliko želi proći u daljnu fazu natjecanja i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu kojem je trebala visoka pobjeda od minimalno 5 razlike uz minimalno 6 postignutih pogodaka. Ekipa TVZ-a odlučno je krenula po prvo mjesto u skupini i već u drugoj minuti susreta povela. Do poluvremena je bilo 0:3, a u 37. minuti već 0:5. Mreže su mirovale do 53. minute kada gosti postižu gol odluke za 0:6 te u posljednoj minuti za konačnih 0:7 te prvo mjesto u skupini dok je Bernays drugoplasirani.

Natjecanje nastavljamo u utorak, 23. travnja, kada nas u prvim četvrtfinalima očekuju susreti: Fakultet elektrotehnike i računarstva – Fakultet prometnih znanosti (16:00) te Ekonomski fakultet – Fakultet strojarstva i brodogradnje (17:30). Kao i uvijek u playoffu, očekujemo vas u velikom broju na tribinama na Savici.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave