Završeno četvrtfinale nogometa

U utorak i četvrtak, 23. i 25. travnja, na Savici je odigrano četvrtfinale nogometa.

U utorak, prvi je susret donio sraz Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta prometnih znanosti. Iako blagi favorit, FER nije dominirao utakmicom kao što je to bio slučaj u dosadašnjem dijelu natjecanja. Naprotiv, FPZ je igrao hrabro i disciplinirano, a utakmica je uz nešto grublju igru završila bez pogodaka. U lutriji jedenaesteraca spretniji je bio FPZ koj s ukupnih 4:5 prolazi u polufinale.

Druga utakmica četvrtfinala bila je između Ekonomskog fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Odlično je utakmicu otvorio FSB ranim zgoditkom te nekoliko izglednih prilika. EFZG je svoju priliku dočekao i realizirao u 18. minuti te je na poluvremenu rezultat bio izjednačen. U drugom dijelu nastavljena je dominacija gostiju na terenu te FSB odnosi pobjedu od 1:3 čime postaje drugi polufinalist.

Četvrtak je donio još više drame na Savici. Branitelji naslova, Kineziološki fakultet, protiv Bernaysa je tražio plasman u treće uzastopno polufinale. Utakmica je obiilježena čvrstom igrom bez previse rizika te minimalnim vodstvom KIF-a na poluvremenu. U drugom dijelu KIF povećava vodstvo, a Bernays ostaje s igrače manje. Iako se utakmica činila riješenom, vrlo uporna ekipa Bernaysa postiže 2 gola u samoj završnici utakmice te odvodi susret u izvođenje jedenaesteraca. Tamo se spretnijim pokazao KIF koji odnosio pobjedu od ukupnih 6:4p (2:2).

Sličan scenarij viđen je u posljednoj četvrtfinalnoj utakmici između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Geodetskog fakulteta. Nakon prvog poluvremena bez golova, u drugom dijelu smo vidjeli po jedan pogodak u svakoj mreži. To je značilo da će čak treće od četiri četvrtfinala biti odlučeno nakon udaraca s bijele točke. U petoj seriji jedenaesteraca TVZ je imao priliku proći u polufinale. Prilika nije iskorištena, kao ni udarac s bijele točke u sljedećoj seriji što je značilo da GEOF prolazi u polufinale ukupnim rezultatom 5:6p (1:1).

Slijedi tjedan pauze, a natjecanje nastavljamo u utorak, 7. svibnja, kada se u polufinalima sastaju FPZ-KIF i FSB-GEOF. Nadamo se lijepom vremenu i lijepom nogometu uz velik broj gledatelja na Savici.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u nogometu.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave