UniSport Finals24: I badminton odigrao završnicu u Poreču, UNIZG-u dva zlata

Sportska dvorana Veli Jože u Poreču bila je 1. lipnja poprište uzbudljivog badminton prvenstva koje je okupilo šest sveučilišnih ekipa u kategoriji studenata i sedam ekipa u kategoriji studentica. 

Natjecanje je bilo ispunjeno dinamičnim mečevima i te izuzetno natjecateljski posebice kod studenata, a publika je uživala u svakom meču. Kao i prethodnih godina u finalu smo svjedočili sučeljavanju studenata Sveučilišta u Zagrebu te Sveučilišta u Rijeci. Na kraju dana, najuspješniji su ponovno bili studenti Sveučilišta u Zagrebu, koji osvajaju novo zlato. Srebro je otišlo u ruke studenata Sveučilišta u Rijeci koji su pokazali odličnu formu, no ipak nedovoljno za snažnog protivnika. Studenti iz Osijeka osvajači su brončane medalje čime još jednom pokazuju da su na samom vrhu badmintona među studentima.

Na kraju muške završnice obratio nam se student sa Sveučilišta u Zagrebu, Fran Pipunić: „Mislim da smo opet opravdali ulogu favorita. Bilo je na kraju malo i teže nego što smo očekivali, ali smo to dobro odradili i ponovno vratili zlato u Zagreb.“

Ženski dio turnira nije bio ništa manje uzbudljiv. Studentice su pokazale jednako visok nivo igre, a navijači su ih bodrili kroz svaku fazu natjecanja. U poretku se naposljetku ništa nije promijenilo s obzirom na prethodnu godinu. Ekipa Sveučilišta u Zagrebu nastavila je svoju dominaciju osvajanjem prvog mjesta. Studentice UNIZG-a bile su neprikosnovene u svim mečevima, što je zasigurno rezultat i međunarodnog iskustva kojeg imaju u prethodne dvije godine. Studentice Sveučilišta u Zadru su osvojile drugo mjesto, a osječke studentice prepisale su od svojih kolega te odnose brončano odličje. 

Ovo prvenstvo još je jednom pokazalo koliko je badminton popularan među studentima i koliko talentiranih igrača imamo u Hrvatskoj. Čestitamo svim sudionicima na izvrsnim nastupima i radujemo se budućim natjecanjima koja će zasigurno donijeti još uzbudljivih trenutaka.

GALERIJA FOTOGRAFIJA 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave