Odigrano 5. kolo futsal lige za studentice i 7. kolo za studente

U subotu i nedjelju, 18. i 19. veljače, u Sportskoj dvorani Martinovka odigrano je 7. kolo futsal lige za studente i 5. kolo futsal lige za studentice.

 

5. KOLO FUTSAL LIGE ZA STUDENTICE

Studentice su završile svoju grupnu fazute su poznate sve ekipe koje su osigurale nastup u playoff fazi natjecanja.

Skupinu A osvojio je Prirodoslovno-matematički fakultet koji će se u četvrtfinalu susresti protiv Fakulteta elektrotehnike i računarstva, četvrto plasirane ekipe u skupini B. Ekonomski fakultet, kao osvajač skupine B će se u četvrtfinalu susresti protiv Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta. Kineziološki fakultet će u borbu protiv Hrvatskog katoličkog sveučilišta, dok će Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u sraz s Fakultetom prometnih znanosti.

Četvrtfinala će se održati 11. ožujka u sportskoj dvorani Martinovka.

 

7. KOLO FUTSAL LIGE ZA STUDENTE

Kod studenata, još nismo gotovi s grupnom fazom. Barem ne u potpunosti. Skupina C ima još dva kola za odigrati, dok su poznati svi sudionici playoffa iz skupine A, B i D. Dok smo sudionike skupine A već znali od prije, prava zabava odvila se u skupini B.

Sve čari futsala prikazani su u zadnjem kolu i to na oduševljenje neutralnih navijača na tribinama Martinovke. Kineziološki fakultet već je ranije upisao prvo mjesto u skupini te su s takvim pristupom i izgubili protiv Veterinarskog fakulteta, ali svejedno zadržali vodeću poziciju u skupini B.

Građevinski fakultet sve je nade položio u kiks Tehničkog veleučilišta, koji se i dogodio. RIT je preokrenuo utakmicu iz 0:1 u 2:1 te je pogodak za veliko slavlje postignut svega deset sekundi prije kraja utakmice. To je za Građevinski fakultet značilo da ih pobjeda protiv Filozofskog fakulteta vodi u playoff. Međutim, pita se nešto i filozofe, koji su rano poveli i imali vodstvo sve do 20. minute utakmice. A da sve bude kao u filmu, osigurao nam je Slavko Vidović koji zabija za 2:1 i veliku pobjedu Građevinskog fakulteta deset sekundi prije kraja te im osigurava četvrto mjesto i utakmicu protiv Fakulteta strojarstva i brodogradnje u osmini finala.

Kineziološki fakultet će zaigrati protiv Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Prirodoslovno-matematički fakultet će snage odmjeriti s Filozofskim fakultetom, dok će se velika borba, osim na parketu, odvijati i na tribini između Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i Fakulteta organizacije i informatike. Navijači FBF-a poznati su po svojom užarenom navijanju na Humanijadi, a pravi derbi imat će protiv navijačke skupine iz Varaždina, FOI Komaraca.

Rasplet skupine D znamo, ali će oni na svoje protivnike pričekati još dva tjedna. Veleučilište Edward Bernays osvojilo je skupinu upisavši sve pobjede. Drugo mjesto osigurao je Fakultet političkih znanosti. Na treće mjesto smjestilo se Hrvatsko vojno učilište, dok je posljednje mjesto za playoff uhvatio Pravni fakultet. U skupini C se velika borba vodi između čak 5 ekipa te je pred nama uzbudljivih dva vikenda.

Ljestvicu strijalaca predvodi Šime Jukić s FER-a, dok je u rubrici najboljeg asistenta na vrhu Ivan Havliček s Fakulteta prometnih znanosti. Kod studentica i dalje je na vrhu s Kineziološkog fakulteta Nika Petarić u rubrici najbolje strijelkinje, dok su za asistencije podijelile vodeće mjesto Ana Kederov također s Kineziološkog fakulteta i Marija Žagar s PMF-a

 

Studenti će u naredne dvije subote završiti grupnu fazu, a playoff kreće 11. ožujka sa susretima osmine finala za studente i četvrtfinala za studentice.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave