Studentice FER-a prvakinje, a studenti MEF-a prvaci košarke 3x3

Za vikend, od 16. do 18. lipnja, u Studentskom naselju Stjepan Radić, održano je natjecanje u košarci 3x3.


Studentice

​Studentice su svoje snage odmjerile u ligaškom sustavu natjecanja. Prijavljenih pet ekipa su se sve međusobno susrele na terenu po jednom kroz subotu i nedjelju u sveukupno 10 okršaja nakon kojih nam je krajnji poredak dao osvajače medalja.

Druga ekipa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i studentice s Medicinskog fakulteta su ostale kratke za medalju osvajajući 5., odnosno 4. mjesto. U prvom dijelu su obje ekipe pretrpilenekoliko bliskih i napetih poraza nakon čega im pada igra u drugom dijelu natjecanja. Ali, u 3. kolu MEF svoju jedinu pobjedu uzima baš preko EFZG2 i time zauzima mjesto iznad njih na tablici.

Treće mjesto pripalo je prvoj ekipi Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja je pobjedama protiv MEF-a i EFZG2 dovela u pitanje samo koju medalju će uzeti. No, u 4. kolu gube od druge ekipe Fakulteta elektrotehnike i računarstva u napetom susretu u kojem se pobjednik odlučivao u posljednjim sekundama, a obzirom na prijašnji poraz od prve ekipe FER-a pripala im je bronca.

Srebro ide u ruke FER2 koje su jedini poraz pretrpile od vlastitih kolegica. Prva ekipa FER-a se ''prošetala'' do prvog mjesta i zlatne medalje bez poraza i stresa zabijajući 75 poena, a primajući samo 16 na cijelom natjecanju. Na kraju ove uzbudljive lige okrunili smo i najbolju igračicu Ivu Ursić koja je ovo individualno priznanje zaslužila odličnom igrom i s hvale vrijednih 32 poena u 4 utakmice.


Ukupan poredak (studentice):

Poredak

Ekipa

1.

Fakultet elektrotehnike i računarstva 1

2.

Fakultet elektrotehnike i računarstva 2

3.

Ekonomski fakultet 1

4.

Medicinski fakultet

5.

Ekonomski fakultet 2

 

Studenti

​Kategorija studenata se natjecala u turnirskom sustavu gdje je ždrijeb rasporedio 18 prijavljenih ekipa u 6 skupina po troje. Grupna faza nije donijela nikakva iznenađenja i dala nam je 8 četvrtfinalista; šest osvajača skupine i dvije najbolje druge ekipe. Igra od petka i subote kulminirala je u nedjelju kada su odigrana sva 4 četvrtfinalna para.

Polufinalisti su uspjeli izbaciti ostale ekipe zatvarajući sve utakmice s postignutim 21 poenom, a ni jedna poražena ekipa nije uspjela ući u dvoznamenkaste brojke. Dobro poznate ekipe Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Kineziološkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Medicinskog fakulteta tvorile su polufinalne parove.

Prvog finalista dobili smo nakon susreta FER vs KIF gdje su studenti FER-a kontrolirali igru od samog početka tjerajući studente KIF-a u rani bonus i mirnijom rukom iza linije za 2 i s linije slobodnih bacanja pobjedivši 21-14.

Drugi polufinalni susret studenti MEF-a su izdominirali rezultatom 21-10. EFZG je ušao dobro u okršaj, ali padom koncentracije i buđenjem sjajnog Marka Vučića nažalost su se morali zadovoljiti utakmicom za treće mjesto protiv KIF-a.

Brončanu medalju iz tog susreta uzeli su ekonomisti u utakmici gdje se od početka znao pobjednik, a EFZG je morao samo mirno privesti priču kraju pobjedom 21-13.

Finale nam je dalo najbolji ''hakl'' turnira čijoj napetosti svjedoči i rezultat 19-17. FER se borio do zadnje sekunde, ali zlato je pripalo medicinarima koji su na krilima Marka Vučića uspjeli podignuti pehar za prvo mjesto, a on je svojom smirenošću i konzistentnom izvrsnom igrom podigao i priznanje za najboljeg igrača ovogodišnjeg izdanja Sveučilišnog prvenstva u košarci 3x3. 


Ukupan poredak (studenti):

Poredak

Ekipa

1.

Medicinski fakultet 1

2.

Fakultet elektrotehnike i računarstva

3.

Ekonomski fakultet 1

4.

Kineziološki fakultet

5.

Fakultet strojarstva i brodogradnje

6.

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije

7.

Fakultet prometnih znanosti

8.

Agronomski fakultet

9.

Medicinski fakultet 2

10.

Grafički fakultet 1

11.

Tehničko veleučilište Zagreb

12.

Prirodoslovno-matematički fakultet

13.

Ekonomski fakultet 2

14.

Tehničko veleučilište Zagreb 2

15.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

16.

Grafički fakultet 2

17.

Fakultet političkih znanosti

 

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u košarci 3x3.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave