Studentice FER-a prvakinje košarkaške lige 2023/2024

Proteklu nedjelju, 7. travnja., studentice su odigrale dvije finalne utakmice i time se privela kraju košarkaška liga za žensku konkurenciju.

Prva utakmica dana bila je za 3. mjesto između Kineziološkog fakulteta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Studentice Kineziološkog fakulteta dobro su otvorile utakmicu prvim košem i vodstvom koje su suparnice morale sustizati kroz cijelu četvrtinu. No, do poluvremena Prirodoslovno-matematički fakultet preuzima vodstvo u svoje ruke. Pobjedu, u ovom susretu s manjim brojem poena koji se igrao iznimno ''tvrdo'', na kraju odnose studentice Prirodoslovno-matematičkog fakulteta koje su samo nadograđivale na vodstvo, a suparnice nisu mogle pratiti. Na kraju svega na semaforu je pisalo 35:43, a pobjednice tako ove godine uzimaju brončanu medalju koja im je prošle sezone iskliznula iz ruku.

Nastavili smo sa finalnom utakmicom, kako dana, tako i čitave sezone u kojoj su snage odmjerile studentice Učiteljskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Učiteljski fakultet rano preuzima vodstvo staloženom igrom u napadu i dobrom obranom. Studentice Fakulteta elektrotehnike i računarstva nisu uspijevale pronaći svoj ritam sve do jednog trenutka prije kraja poluvremena kad vezuju nekoliko zabijenih trica i preokreću razliku u svoju korist. Kako bi to i trebalo biti, nisu posustale već su nastavile u istom tonu i u drugom poluvremenu nadograđujući na svoje vodstvo. Studentice Učiteljskog fakulteta pokušavale su i smanjivale razliku u više navrata, ali mirnija ruka je bila na strani studentica FER-a koje su slavile rezultatom 43:51. Studentice Učiteljskog fakulteta nakon prošlogodišnje brončane popele su se na srebrnu medalju.

S druge strane, ovom pobjedom studentice Fakulteta elektrotehnike i računarstva drugu sezonu za redom potvrđuju svoje mjesto na samom vrhu i uz kolege iz muške konkurencije svojem fakultetu donose drugu uzastopnu duplu krunu osvojivši oba prva mjesta u košarkaškoj ligi.

Uz ekipna priznanja pohvalili smo i nagradili i neke iznimne studentice koje su svojom igrom obilježile ovu ligu. Gabriela Grizelj sa Zdravstvenog veleučilišta bila je najbolja strijelkinja regularnog dijela što može zahvaliti mekoći svoje ruke.

Marija Soldo s Učiteljskog fakulteta, najbolja igračica regularnog dijela, na obje strane terena jednako je briljirala.

Dok je Iva Ursić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, najbolja igračica završnice, koja je ponijela svoju ekipu do zlata.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s košarkaške lige.

Ovime završava sezona košarke za studente, a sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica završnice košarkaške lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave